Anterieure Overeenkomst Werkstad OverAmstel ondertekend

Op 12 december 2022 tekende wethouder ruimtelijke ordening Barbara de Reijke van Ouder-Amstel de anterieure overeenkomst met Projectontwikkeling Grondbedrijf Zuidpark (PGZ) voor de realisatie van 390 woningen en maatschappelijke en commerciële voorzieningen aan de Van Marwijk Kooystraat in Amsterdam-Duivendrecht.

Naast de woningen is er ook ruimte voor creatieve bedrijvigheid, appartementen voor kort verblijf en maatschappelijke en commerciële voorzieningen.

Voor de realisatie van Amstel Design District Fase 2 zijn ook aanpassingen van de openbare ruimte nodig. Zo moet er een parallelweg aangelegd worden langs de A10 en zal de capaciteit van de kruising Spaklerweg – Van Marwijk Kooijstraat worden vergroot. Deze aanpassingen worden uitgevoerd door de gemeente Amsterdam, als grondeigenaar en beheerder van de openbare ruimte in deze buurt.

Voor de gemeente Ouder- Amstel verzorgt Het Projectmanagementbureau het projectmanagement van de ontwikkeling van het gebied Werkstad.

Projectmanager Jan-Hendrik Vos van Het Projectmanagementbureau: “Het is een grote opgave voor de gemeente Ouder- Amstel om binnen 10 tot 15 jaar een groot aantal nieuwe woningen te realiseren en gebieden waar nu minder woningen zijn, te transformeren. Ik ben er trots op om met mijn hands- on mentaliteit een bijdrage te kunnen leveren aan de transformatie van Werkstad”.

Zie ook de website van Werkstad OverAmstel.

Impressie Amstel Design District fase 2

Impressie Amstel Design District fase 2 (Bron: Mecanoo architecten)