Sleutel stadhuis Leiden weer in handen burgemeester

De renovatie van het rijksmonument stadhuis te Leiden die in januari 2020 begon, is zo goed als afgerond. Bouwbedrijf Du Prie Bouw en Ontwikkeling werkte de afgelopen 2,5 jaar aan het monumentale pand aan de Breestraat naar een ontwerp van architecten Office Winhov en Studio Linse en installatie adviseur Nelissen Ingenieursbureau,

Burgemeester Henri Lenferink krijgt de sleutel van directeur Martijn du Prie van aannemer Du Prie

Afgelopen dinsdag 10 mei werd de symbolische sleutel door de aannemer weer overhandigd aan burgemeester Henri Lenferink. Vanaf maandag 2 mei is de gemeente al begonnen met inhuizen van het pand zodat de ambtenaren vanaf maandag 4 juli 2022 in het gebouw kunnen werken.

Niet alle werkzaamheden zijn afgerond zoals vaker gebeurt met grootschalige bouwwerkzaamheden. Onderdelen op de bestuursverdieping (tweede verdieping) waar ook de hoogmonumentale raadzaal zich bevindt, moeten zoals gepland nog worden afgebouwd. Net als het oplossen van een groot aantal ‘restpunten’.

Voor de gemeente Leiden voert Het Projectmanagementbureau het projectmanagement uit van deze verbouwing. Maar aan projecten werken is samenwerken, dus reden om ook de projectpartners te noemen: